Dünyanın En Korkutucu Yolları Kaza Yapılan Yollar

label
Dünyanın En Korkutucu Yolları
Trafikte bir çok kaza gerçekleşiyor ve can kayıpları oluyor.Fakat bazı yollar kazaya davetiye çıkarıyor,özelliklede birazdan görecekleriniz.Araba kiralama şirkletleri bile bu yollara çıkacak kişilere araç vermiyor.Karşınızda Dünyanın En Korkutucu Yolları
A682 Yolu (İngiltere)
Son 10 yılda 100 ölüm kazasına sebep olan A682 İngiltere’nin en kötü yoludur. 22 km uzunluğundaki tek şeritlik yol Kuzey Yorkshire’daki Long Preston ve Nelson yakınlarda yer alıyor. Son 3 yıl içinde 22 ciddi kaza meydana gelmiş ve bu kazalardan 2’si ölümle sonuçlanmış. Uzmanlar yılda her 32 km için 1 ölüm olduğu istatistiğini çıkarmış.
Trol Merdiveni (Norveç)
“Trol Merdiveni” olarak bilinen Trollstigen Norveç, Rauma’da yer alan bir dağ yolu. Turistlerin ilgisini çeken dar yol keskin virajlara sahip. Son yıllarda genişletilmiş olmasına rağmen 12,4 m’den fazla uzunluğa sahip araçların yola girmesi yasak. En yukarıda ziyaretçilerin arabalarını bırakacakları bir otopark bulunuyor. O noktadan itibaren 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra yolu ve Stigfossen Şelalesi’ni içeren müthiş bir manzara ile karşılaşıyorsunuz.
Rus Federal Anayolu (Rusya)
Rus Federal Anayolu, Moskova ve Yakutsk’u birbirine bağlayan, Antartika dışındaki en düşük hava sıcaklıklarının kaydedildiği yer. Aynı zamanda Yakutsk donmuş kara parçası üzerinde kurulan en büyük şehir. Bazı evler donmuş yüzey nedeniyle tamamen beton kaplı.
Yaklaşık 10 ay süren kış mevsimi boyunca Yakutsk içinde ve dışında araç sürmek ağır iklim şartlarında yol almayı gerektiriyor. Asfalt kaplı olmayan yol yaz aylarında çamurla kaplanıyor, ki bu da yoğun trafiğe yol açıyor. Binlerce arabanın Siberya trağinde çamura saplanıp kalmasıyla hırsızlık, kavga ve diğer yolcuları kaçırma gibi suçlar meydana geliyor. İşte bu kişiler de “Siberya çamur korsanları”.
Ruta 5 (Şili)
Arica’dan Iquique’ye uzanan yol tehlikeli olmasıyla tanınıyor. Derin vadileri yaran yolda birkaç araba ya da otobüs görmek mümkün olsa da, bu araçlar o kadar hızlı gidiyor ki adeta ölüme meydan okuyorlar.
Guoliang Köprü Yolu (Çin)
Taihang Dağları üzerindeki yol yerel köylüler tarafından yapılmış. 1,200 m uzunluğundaki tünel 5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde. Bazı köylüler yapım aşamasında kaza geçirerek yaşamını kaybettiyse de çalışmalar devam etti. 1 Mayıs 1977’de trafiğe açılan yol, Çin’deki Hunan eyaletinde yer alıyor.
Ölüm Yolu (Bolivya)
“Ölüm Yolu” olarak bilinen Kuzey Yungas Yolu 61 – 69 km uzunluğunda, La Paz’dan Coroico’ya (Bolivya başkentinden Amazon bölgesine) uzanıyor. Bolivya’nın Yungas bölgesinde yer alan yol aşırı derecede tehlikeli olmasıyla tanınıyor. Inter-American Development Bank 1995 yılında buraya “dünyanın en tehlikeli yolu” ünvanını verdi. Her yıl 200 – 300 ziyaretçinin hayatını kaybettiği yolda araçların kaza geçirdiği noktalar işaretleniyor.
2006 yılı sonunda La Paz’dan Coroico’ya uzanan, yapımı 20 yılda tamamlanan yeni bir yol açıldı. Yeni rotanın üzerinde köprü, kanalizasyon sistemi, kaldırım, bariyer gibi modern yapılar yer alıyor.

Paylaş :

Benzer Konular: