Giremeyeceğiniz 10 Yasaklı ve Gizemli Yer

label

1.Mezhgorye                                       
Mezhgorye Rusya’da bulunan bir kasaba. Bu kasabadaki insanların Yamantaw dağında gizli işler yaptığına inanılıyor. Çünkü dışarıdan hiç kimse bu kasabaya giremiyor.: YASAK. Kasabanın çok eski bir geçmişi de yok , 1979 yılında kurulmuş. Yamantaw dağı 1,640 metre yüksekliği ile Uralların en yüksek dağı ve bu bölgede Amerika tarafından desteklenen bir nükleer tesisin bulunduğu tahmin ediliyor. Amerikalılara bu kasabanın ne amaçla kullanıldığı sorulduğunda, Amerikan yetkililer , bu bölgenin birçok farklı şey olarak kullanıldığını söylemiş: Rus hazinelerinin saklandığı bir depo, yemek deposu ve nükleer bir tehdit altında kalınırsa , liderlerin saklanabileceği bir sığınak. İlginç değil mi??

Moskova- Metro 2
Moskova’da bulunan Metro 2 istasyonunun Stalin zamanında inşaa edildiği söyleniyor. Gazetecilerin belirttiğine göre Metro 2 istasyonunun varlığı Gizli servis ve Metro yönetimi tarafından ne onaylanmış ne de reddedilmiş. Söylentilere göre Metro 2 istasyonu, halkın günlük kullandığı metro hattından çok daha uzunmuş. Metro 2 ‘nin varlığı bile kanıtlanamamış olması orayı ziyaret etmeyi daha da zorlaştırıyor.


51. Bölge
51. Bölge , Amerika’nın Nevada bölgesinde bulunan bir askeri üst. Bu üst, silah ve uçaklarda yapılan testler için kullanılıyor. Bu bölgeye giriş tamamen yasak. Söylenenlere göre 51. Bölgede ayrıca UFO larla ilgili araştırmalar da yapıldığı öne sürülüyor.

Vatikan’ın Gizli Arşivleri
Vatikan’da bulunan arşivlere ulaşmanız yasaktır. Ama Vatikan’da bulunan her belgeyi görme özgürlüğüne sahipsinizdir. Eğer herhangi bir belgeyi görmek istiyorsanız ,bu isteğinizi yazılı olarak onlara gönderirsiniz. Yanlızca tek ulaşamayacağınız belgeler 75 yaşından yaşlı belgelerdir. Çünkü onlar diplomatik olarak yasaktırlar. Ama arşiv kısmına ne olursa olsun girmeniz kesinlikle yasaktır.

39. Şube
39. Şube Kuzey Kore’nin en gizli kuruluşlarından biri. Kuzey Kore’nin kurucusu olan Kim Il-Sung’un ölümünden sonra başa geçen oğlu ve ailesinin paralarını kontrol etmek için kurulmuş bir kuruluş. Söylenenlere göre burda İsviçre’den para transerferleri ve sahtecilik yapılıyormuş. Diğer iddalara göre de burdan tüm dünyaya uyuşturucu kaçakçılığının da yapıldığı söyleniyor. Kuzey Kore bu iddiaların hepsini reddetmiş olsa da bu şubeye giriş tamamen yasak!

Ise Grand Tapınakları
Ise Grand tapınakları Japonya’nın en kutsal tapınağı. Bu tapınakta yaklaşık 100 tane mabet bulunuyor. Bu mabetler “Amaterasu ” yani güneş tanrısına adanmış. Burda bulunan mabet her 20 yılda bir yıkılıp tekrar inşaa ediliyor. Çünkü bu şekilde ölüm ve yeniden-doğuş döngüsü tamamlanmış oluyor. Bu mabetin bir sonraki yıkımı ve inşaası 2013 yılında yapılacak. Bu mabetlere sadece Japon imparatorluk ailesine mensup rahipler ve rahibeler girebiliyor. Yani eğer Japon prensi ya da prensesi değilseniz bu mabetlere girmeniz kesinlikle mümkün olmayacaktır.

Weather Dağı- Olağanüstü Durumlar Operasyon Merkezi
Burası bu listede halka açık olan tek yer ama kesinlikle kimsenin de girmek istemeyeceği bir yer. Burası dünya’da herhangi bir felaket olursa sığınabilinecek son yer . Yani “son umut noktası”. 1950’li yıllarda soğuk savaş sırasında inşaa edilen bu yer , halen geçerliliğini koruyor.


RAF Menwith Tepesi
Bu bölge İngiliz ordusuna ait. Dünya’nın en büyük elektronik izleme istasyonu. Bu istasyonda Amerika’ya ait de bir çok uydu bulunuyor. Bu yer , soğuk savaş sırasında Sovyetler Birliğini izlemek için kurulmuş. Şimdi de terorist saldırılarını izlemek için kullanılıyor ve buraya kesinlikle dışarıdan bir kişinin girmesi yasak.

Paylaş :

Benzer Konular: