Dünyanın En İLGİNÇ ve GİZEMLİ Mezarları

label

Mezar kavramı bir çoğumuz için önemlidir.İnsanların varoluşundan itibaren mezarlar kullanılmış ve vefat eden insanlar buralara koyulmuştur.Dünya üzerinde mevcut olan bir çok din ve inanış olduğundan mezar kavramı toplumlar arasında değişiklik göstermiş ve farklılaşmıştır.İşte karşınızda dünyanın en ilginç ve gizemli mezarları.
Krallar Vadisi (Mısır)
Mısır’da bulunan Krallar Vadisi dünyanın bilinen en eski arkeolojik alanıdır. 1922’de keşfedilen buradaki mezarlarda Firavunlar bulunuyordu. Lahitler açıldığında içerisinde zehirli gazlar bulunduğu ortaya çıktı. Bu gazlar lahitleri açanların zehirlenmesine neden oldu.
Merry Mezarlığı (Romanya)
Oldukça neşeli bir mezarlık olan Merry Mezarlığı, pek çok ağaç işçisinin mezarından oluşmaktadır. Mezarlığı ilginç kılan durum ise mezar taşlarının üzerinde ölenlere ait renkli resimlerin hatta hayatlarıyla ilgili şiirlerin bulunması.
Toprak Askerler (Çin)
Çin’in batısındaki Xi’an kentinde bulunan İmparator Mezarlığı, dünyanın en büyük çaplı, ilgi çekici ve zengin içeriğe sahip imparator mezarlıklarından biridir. Mezarlıkta İmparator’a eşlik eden heykel ordusu çukuru, Mısır piramitleriyle kıyaslanarak, “Dünyanın 8. Harikası” olarak adlandırılıyor.
Highgate Mezarlığı (İngiltere)
Bu mezarlığın belki de en inanılmaz özelliği her yerinin ağaçlarla kaplı olmasıdır. Mezar taşları ve heykeller, yabani çiçekler, sarmaşıklar ve dev ağaçların arasında adeta saklanmışlardır. Bu durumu düzeltmek için pek çok grup bölgede çalışmışsa da özellikle sadece turla gezilebilen mezarlığın batı yakası hala oldukça vahşi durumdadır. Pek çok Viktorya dönemi ünlüsünün yaşadığı bu mezarlığın en önemli sakini ise Karl Marx’dır.
Capuchin Catacombs (İtalya)
İtalya’nın Sicilya bölgesinde bulunan ve 16. yy’da kurulan kilisede bulunan rahipler 19.yüzyıla kadar görülmedik bir uygulama başlattılar. Ölülerin mumyalayarak bir kısmını raflara dizen rahipler bazılarını da duvarlara astı. Kasabanın önemli ve zengin insanlarının giysileri her yıl yenilenirken fakirlere dokunulmadı.
Barış Vadisi (Irak)
Dünyanın en büyük mezarlığının Irak’ta bulunduğunu pek az kişi bilir. Asırlar boyunca varlığını sürdüren El Necef şehri yakınındaki “Vadi El-Selam” (Barış Vadisi) mezarlığında 5 milyondan fazla kişinin mezarı bulunuyor. Yüzeyden 10 metre derinde ikinci ve üçüncü yer altı bölümleri var.
Paylaş :

Benzer Konular: